Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
MBSR Programı, 1979 yılında Dr. Jon Kabat-Zinn tarafından The University of Massachusetts 'de geliştirilen, bireyin sağlık, şefkat, nezaket ve iyilik halini geliştiren, yargılarını ve hırslarını fark etmesine olanak tanıyan, hoşa giden veya gitmeyen anlarda yaşadıklarına verdiği tepkilere bilinçli olarak dikkat etmesini sağlayan, etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış bir grup programıdır.
Programa katılım için bir ön koşul bulunmamakla birlikte, hayatına mindfulness pratiklerini dahil etmek isteyen, zihnindeki sınırlarının ötesinde bakış açısını genişletebilmeyi dileyen, kendine ve çevresine karşı daha nazik ve şefkatli davranmayı arzu eden, stresli, acı veren veya başka zorlayıcı durum ve duygularla ustaca kalabilmeyi öğrenmek isteyen herkes için uygundur.
Bilimsel saygınlığı yüksek olan akademik dergilerde yayınlanan makale bulgularına göre MBSR programına katılanların stres, anksiyete, depresyon, uyku ve yeme bozuklukları, kronik ağrı, tansiyon gibi rahatsızlıklarına bağlı semptomlarda iyileşme görülmektedir. Ancak yine de MBSR'ı, başlı başına bir tedavi veya terapi yöntemi olarak kabul etmek yanlış olacaktır.
Bilimsel bulgulara göre MBSR programı kaygı ve stresin yönetilmesi, odaklanma ve yaratıcılığın artması, tepkilerin düzenlenmesi, zorlayıcı duygu ve durumlarla baş edilmesi konularında fayda sağlamaktadır.
1. Oturum: Bilinçli Farkındalığı Keşfetmek
Bu oturumda, mindfulness (bilinçli farkındalık) kavramı tanıtılır ve katılımcılar, farkındalığı gündelik hayata entegre etmeye başlar.
2. Oturum: Dünyayı Nasıl Algılıyoruz?
Algılarımızın nasıl şekillendiğini ve dünyayı nasıl deneyimlediğimizi keşfederek, dikkatimizdeki bilinçli değişimlerin stres yönetimi üzerindeki etkileri üzerinde durulacaktır.
3. Oturum: Bedende Olmak
Beden farkındalığı pratikleriyle, bedenimizdeki stres ve gerilimleri fark etmeyi öğreniriz ve bedeni şimdiki ana nasıl geri getirebileceğimiz üzerinde çalışırız.
4. Oturum: Stresi Bilinçli Farkındalıkla Karşılamak
Bu oturumda, stres kaynaklarımızın farkındalıkla nasıl ele alınabileceği ve zorlayıcı duygularla nasıl başa çıkılacağı üzerinde durulacaktır.
5. Oturum: Stres Tepkisi ve Stres Arttırıcı Düşünceler
Stresle ilişkili otomatik düşünce kalıplarını fark etmeyi ve bu düşüncelerle daha bilinçli bir şekilde başa çıkmayı öğreneceksiniz.
6. Oturum: Farkında İletişim
Farkında iletişim pratikleriyle, hem kendinizle hem de başkalarıyla daha derin bir bağ kurmayı öğreneceksiniz.
7. Oturum: İnziva - Sessizlik Günü (10:00-15:00 arası)
Bu sessizlik günü, yoğun bir farkındalık pratiğiyle daha derin bir deneyim yaşamanıza olanak tanıyacak ve içsel farkındalığınızı geliştirecektir.
8. Oturum: Kendine Özen Göstermek
Bu oturumda, bilinçli farkındalıkla kendinize nasıl özen gösterebileceğinizi ve sağlıklı alışkanlıkları nasıl sürdürebileceğinizi keşfedeceksiniz.
9. Oturum: Veda ve Yeni Bir Başlangıç
Programın kapanış oturumunda, öğrendiklerinizi nasıl sürdüreceğinizi tartışacak ve yeni başlangıçlar için adımlar atmayı planlayacaksınız.
10. Oturum: Takip Oturumu (Programın tamamlanmasının ardından 30-45 gün sonra yapılır)
Bu oturumda, program sonrasında kazandığınız farkındalık ve becerileri nasıl uyguladığınızı değerlendirecek ve deneyimlerinizi paylaşacaksınız.
Haftalık 2 saat süren oturumlarla toplam 23 saat eğitim süresi ile mindfulness pratikleriyle ilgili derinlemesine bilgi edineceksiniz.
Evde yapılacak pratikler için indirilebilir ses dosyaları ve yazılı materyaller sağlanır. Bu kaynaklar, programın günlük hayatınıza entegre edilmesini kolaylaştırır.
Grup tartışmaları, katılımcıların deneyimlerini paylaşmalarına ve mindfulness pratiklerini günlük yaşamlarına nasıl entegre edebileceklerini öğrenmelerine yardımcı olur.
Kendi döngü takibinizi yaparak, farkındalığınızı artırabileceğiniz günlük (PDF).
8 haftalık programı tamamlayan katılımcılara uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanmış Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR) katılım belgesi verilecektir.
Mindfulness Eğitmenliği, Mindfulness Koçluğu, 8 haftalık MB-EAT, MBCL gibi diğer Mindfulness Programları ve Mindfulness Temelli Stres Azaltma (MBSR) Programı Eğitici Eğitmenliği Programı'na devam etmek isteyen katılımcılar, ilgili katılım belgesi ile ileriki eğitimlere katılım için gerekli olan ön koşulu yerine getirmiş olurlar.
Program eğitmeni Doç. Dr. Meltem Yavuz Serçekman tarafından Zoom uygulaması üzerinden sunulacaktır.
Program Ücreti
Program KDV dahil 7250 TL'dir.
Ücrete 10 Canlı Online Yayın (23 saat eğitim), Meditasyon Ses Kayıtları, Program Kitapçığı (PDF), Katılım Belgesi dahildir.
Notlar
Kaçırdığınız oturumları 1 hafta boyunca kayıttan izleme şansınız bulunmaktadır.
Katılım belgesine sahip olabilmek için en az 6 ana oturuma ve inziva gününe canlı yayında katılma şartı aranmaktadır.
Önemli Uyarı
Bu programın amacı, katılımcıların stres yönetimi, farkındalık ve zihinsel sağlık konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve farkındalık temelli beceriler geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Program, tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi yerine geçmez.
Telif Hakkı © 2024 Menstrual Wellbeıng - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.